BAZA ZNANJA
+
BAZA PROJEKATA

BAZA ZNANJA je web aplikacija za unos, organizaciju i pregled znanja o pojedinim temama u okviru projekta međuteritorijalne suradnje lokalnih akcijskih grupa “LAG AKADEMIJA”.
BAZA ZNANJA je suradnički portal 8 LAG-ova partnera i služi kao centralno mjesto pohrane općeg znanja o LEADER pristupu i CLLD metodologiji za ruralno stanovništvo i potencijalne i postojeće poduzetnike, te djelatnike, članove i volontere u lokalnim akcijskim grupama. Odgovora na često postavljana pitanja o radu i funkcioniranju lokalnih akcijskih grupa, njihovoj ulozi i svrsi, dok općoj ruralnoj populaciji nudi uvid u osnove strateškog promišljanja, te principe LEADER pristupa i CLLD metodologije na pojednostavljen način.

Na taj način BAZA ZNANJA postaje vrijedan alat za prijenos informacija i znanja na ruralno stanovništvo, facilitira njihovu suradnju s matičnim LAG-om i na jednostavan način poručuje ulogu LAG-ova. Pri tom potiče ruralno stanovništvo na pokretanje akcija u svrhu:
‒ jačanja lokalnog poduzetništva kao preduvjeta za demografski opstanak i oporavak ruralnih prostora
‒ stvaranje visokovrijednih trajnih radnih mjesta
‒ dodavanja vrijednosti proizvodima sela
‒ optimalnog korištenja prirodnih, financijskih, kulturnih i ljudskih resursa
‒ razvoja društvenih inovacija za osiguravanje nužnih i postizanje viših životnih standarda u zajednici
‒ poticanja svih sektora u primarne infrastrukturne investicije i zadovoljavanje temeljnih usluga za stanovništvo

BAZA ZNANJA LAG AKADEMIJE, osim znanja i informacija, prikuplja i projektne ideje lokalnih dionika s područja 8 LAG-ova partnera čineći ju tako izvorom inspiracije i mjestom susreta potencijalnih partnera, savjetnika i suradnika kako bi se potakle stvarne trajne suradnje između područja uključenih u projekt.

Objedinjujući na jednom mjestu znanja i informacije koje su bitne za djelatnike i osobe koje upravljaju, surađuju ili volontiraju u LAG-ovima, te praktična i primjenjiva znanja za pokretanje poduzetničkih inicijativa, te projektne ideje, BAZA ZNANJA je i alat koji će LAG-ovima uključenim u projekt i njihovim područjima olakšati pripremu strateških dokumenata za novo financijsko razdoblje EU od 2021.-2027. godine.

BAZA ZNANJA znatno utječe na informiranost djelatnika, a samim tim poboljšava uslugu prema stvarnim klijentima, tj. lokalnim dionicima. Namijenjena je LAG-ovima koje žele povisiti razinu savjetodavnih usluga prema klijentima, a da pritom ne treba gubiti vrijeme na dodatnu edukaciju djelatnika. U jednakoj je mjeri namijenjena svima koji žele benefitirati kroz rad u suradnji s lokalnim LAG-om ili svojim radom osigurati egzistenciju, utjecati na razvoj svoga područja i pronaći partnere, suradnike, savjete i informacije o tome kako prepoznati i realzirati poduzetnički poduhvat.

LEADER / CLLD

Pojednostavljena načela o metodologijama koje provodimo. 
Stručni članci, zaključci i izvješća iz projekta
ISTRAŽI

PREPOZNAJ SVOJU
PRILIKU

kratki članci;
ulomci iz Vodiča za poduzetništvo
ISTRAŽI

UPRAVLJANJE SVOJIM POSLOVANJEM

kratki osvrt temeljem edukacija iz projekata
ISTRAŽI

OGLASI SE

kratki osvrt temeljem edukacija iz projekata
ISTRAŽI

UMREŽI SE

za LAG-ove i poduzetnike
ISTRAŽI

INSPIRIRAJ SE

najuspješnije priče LEADER ambasadora
LEADER AMBASADORIBAZA PROJEKATA

MATERIJALI SA RADIONICA

za partnere
ISTRAŽI

Copyright © - LAG AKADEMIJA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram